prokulin eye drops
 • безбеден
 • ефикасен
 • брз почеток на дејство

Состав

1 ml раствор содржи 0,3 mg нафазолин хидрохлорид.

Нафазолин хидрохлорид е супстанција која овозможува стеснување на крвните садови во очите, што води до намалено нивно црвенило.


Употреба

Proculin ги намалува симптомите на црвенило и на чешање на очите предизвикани од различни иританси, како:

 • прашина;
 • чад;
 • смог;
 • студенило;
 • ветер;
 • сонце;
 • ТВ-зрачење;
 • пливање;
 • употреба на контактни леќи;
 • работа со предмети во близина на очите.

Исто така, успешно ги отстранува симптомите на алергиско воспаление на очите предизвикано од:

 • полен;
 • трева;
 • животински влакна и др.

Дозирање и начин на примена

Вообичаено, 1-2 капки се капнуваат во окото (очите) најмногу до 4 пати на ден.


Препорачано времетраење на третманот

3-4 дена.


Првично отворање на шишенцето

 • капачето се отвора;
 • се вади прстенот;
 • капачето повторно се затвора докрај за да се отвори капалката;
 • се отвора и подготвено е за употреба.

Пакување и режим на издавање

Картонското кутивче содржи 1 пластично шишенце со 10 ml раствор и упатство за пациентот. Proculin може да се издава во аптека и без лекарски рецепт (БР).